Obliznili si boste prste!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 4 rezine pršuta
  • 4 vejice timijana
  • 50 g masla
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlico lističev žajblja
  • 4 stroke česna
  • 2 šalotki
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g mlade špinače
  • 1 žlico balzamičnega kisa

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga otrite. Z vsake strani ga nežno potolcite in vsakega po dolžini prerežite. Po dolžini prerežite tudi rezine pršuta. Oplaknite timijan, sesekljajte lističe in jih primešajte stopljenemu maslu. Začinite ga s soljo in poprom.

2 Meso premažite s timijanovim maslom, dodajte rezino pršuta in list žajblja. Meso zvijte, na nabodalo nabodite po 2 zvitka, vmes pa naj bo listič žajblja.

3 Nabodala položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite po 5 minut.

4 Olupite česen in šalotko, ju sesekljajte in popražite na vročem olju. Dodajte kis, še malce podušite in primešajte oplaknjene lističe špinače. Začinite jih s soljo in postrezite k piščančjim nabodalom.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.