Preprosto in nadvse okusno!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g piščančjih kračk
  • sol, sveže mleti črni poper
  • vejice svežega origana
  • olivno olje
  • 2 čebuli
  • 2 paradižnika
  • 1 rdečo papriko
  • 2 stroka česna
  • 1 čili
  • 1 mlado čebulo + mlado čebulo za dekoracijo
  • 400 g krompirja

Priprava:

1 Očistite meso in ga začinite s soljo, poprom in origanom. Nakapajte ga z oljem in ga za najmanj 60 minut postavite v hladilnik.

2 Kračke položite v veliko nepregorno kozico in prilijte malo vode. Nato ga približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Medtem olupite oziroma očistite čebulo, paradižnika, papriko, česen, čili in mlado čebulo. Zelenjavo zrežite na koščke in jo primešajte mesu. Nato ga pecite še 35 minut.

4 Dobro operite krompir, ga osušite in jih prerežite na pol. Če bo prevelik, ga zrežite še na četrtine. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih solite in nakapajte z oljem. Krompir približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Pečen krompir lahko potresete s sesekljano mlado čebulo. Pečene kračke okrasite s svežim origanom.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.