Beluši! Njami!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
  • sol, sveže strti črni poper
  • 350 g špagetov ali ozkih rezancev
  • 500 g zelenih belušev
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 2 limeti
  • 200 ml smetane
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 50 g masla

Priprava:

1 Očistite piščančje prsi, jih začinite s soljo in poprom ter jih za 20 minut postavite v hladilnik.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Nato jih odcedite in prestrezite približno 300 ml tekočine.

3 Beluše očistite in dolomite olesenele dele in jih približno 2 minuti kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite, ohladite v ledeno hladni vodi in ponovno odcedite.

4 V ponvi segrejte olje in na njem meso z vseh strani rjavo popecite. Skupaj z maščobo ga nato dajte v pekač in ga 20 do 25 minut pecite še v pečici, segreti na 160 stopinj.

5 Vodo od testenin zlijte v ponev, v kateri se je peklo meso. Dodajte drobno nastrgano limetino lupinico, sok 1 limete ter vse skupaj zavrite. Nato dodajte smetano, jo začinite s soljo in poprom in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.

6 Pečeno meso dajte na krožnik in ga 10 minut pustite stati na toplem. V omako nastrgajte parmezan in jo premešajte. Še nekaj minut naj lahno vre, nato pa ji primešajte maslo, dve tretjini koščkov belušev in testenine. Segrejte, razdelite po krožnikih in prekrijte z rezinami mesa in preostalimi beluši. Jed lahko okrasite še z rezinami limete in jo takoj postrežete.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.