Skuhan v aromatičnem kokosovem mleku

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 150 g stročjega graha
  • 4 stebla koriandra
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 žlice arašidovega olja
  • 2–3 žlice rdeče karijeve paste
  • 1 žličko trstnega sladkorja
  • 3 žlice limetinega soka
  • 400 ml kokosovega mleka (pločevinka)
  • 3 žlice sojine omake

Priprava

Očistite čebulo, česen in zelenjavo. Čebulo, česen in korenje zrežite na kocke. Stročji grah po potrebi prepolovite. Oplaknite koriander in sesekljajte lističe.

File oplaknite, ga obrišite in ga zrežite na rezine. Med stalnim obračanjem jih približno 3 minute pecite na 2 žlicah olja. Zraven popražite še česen in vse skupaj vzemite iz ponve.

Na preostanku olja podušite čebulo in korenje, zraven pa ob mešanju popražite še karijevo pasto. Primešajte še sladkor in vse skupaj zalijte z limetinim sokom. Primešajte kokosovo mleko in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 5 minut. Nato 2 do 3 minute zraven kuhajte še piščanca in stročji grah. Začinite s sojino omako.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Lisa - 13/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 13/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.