Hiter recept, poln orientalskega okusa

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • približno 2 cm velik gomolj ingverja
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 žlico moke
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 2 žlici rumene karijeve paste
  • 1 pločevinko kokosovega mleka (400 ml, nesladkanega)
  • 200 ml perutninske juhe
  • 250 g zamrznjene špinače (odtajane, v koščkih)
  • sol
  • poper

Priprava

Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na majhne kocke. Ingver olupite in ga drobno nastrgajte ali sesekljajte. Meso oplaknite pod hladno vodo, ga obrišite in zrežite na trakove.

V večji ponvi segrejte olje, na njem med mešanjem popecite meso in ga po peki vzemite iz ponve. Nato na maščobi popražite čebulo, česen in ingver. Potresite z moko in primešajte paradižnikovo mezgo in karijevo pasto. Malce popražite med mešanjem. Prilijte kokosovo mleko in juho in vse skupaj malce povrite. V ponev znova stresite tudi meso in pustite, da vse skupaj lahno vre približno 10 minut.

Zadnjih 5 minut primešajte še špinačo in kari segrejte. Začinite ga s soljo in poprom. Zraven tekne riž.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 260 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Lisa - 2/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 2/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.