Za ljubitelje karija...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • sol, poper
  • 4 žlice olivnega olja
  • majhen košček masla
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 2 korenčka
  • 1 žlico karija
  • 1 žlico moke
  • 300 ml perutninske osnove
  • 250 ml smetane
  • 2 pesti stročjega graha

Priprava:

1 Meso oplaknite, ga zrežite na trakove in jih začinite s soljo, poprom ter nakapajte z olivnim oljem. Nato jih krepko popecite na vročem olju. Vzemite jih iz ponve in postavite na toplo.

2 V ponev dajte košček masla in na njem popražite sesekljano čebulo, rezine česna in sesekljano korenje. Potresite s karijem in malce podušite, nato pa dodajte moko in prilijte juho ter jed pustite lahno vreti 15 minut. Občasno premešajte.

3 Vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte oplaknjen stročji grah, zavrite, dodajte meso in ga pogrejte v omaki. Postrezite z rižem.

Liza - 42/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 42/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.