Okusna jed, brez holesterola

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 4 piščančje zrezke
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 200 g majhnih šampinjonov
  • 400 g pretlačenih paradižnikov
  • 1 kocko kokošje ali zelenjavne juhe (stopite v 1 skodelici)
  • 1 žlico svežih timijanovih lističev
  • sol
  • poper

Priprava

Čebulo olupite in jo drobno sesekljajte. Pečico segrejte na 180 stopinj. V posodi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite koščke mesa. Nato meso stresite v model za narastke.

V posodi nato približno 5 minut pražite sesekljano čebulo. Dodajte rezine šampinjonov in česna. Pražite še 2 minuti. Nato primešajte paradižnike in vse skupaj zalijte z juho. Zavrite in prelijte po mesu. Prilijte še 1 skodelico vrele vode.

Model pokrijte in narastek pecite približno 35 minut, da se meso lepo zmehča. Primešajte še svež timijan in narastek pecite še 10 minut. Model vzemite iz pečice in jed po želji začinite še s soljo in poprom. Postrezite s kuhano kvinojo ali kako drugo prilogo. Zraven tekne tudi slan krompir.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 250 kcal, beljakovine: 34 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - FEBRUAR 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.