Riž je odlično živilo, je lahko prebavljiv, telesu daje energijo in ne oteži želodca...

Sestavine:

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 2 velika pora
  • 2 žlici sojine omake
  • 250 gramov piščančjega mesa (piščančjih stegen brez kosti)
  • pol rdeče paprike
  • 1 žlica koruznega škroba
  • 1 žlica ribje omake
  • sol
  • čili v prahu
  • riž

Priprava:

Por zarežemo po dolžini in ga operemo, nato ga narežemo na koščke. V ponvi ali voku segrejemo kokosovo olje, dodamo por in poper ter ga nekaj minut pražimo. V tem času narežemo piščanca na koščke in dodamo v ponev. Mešamo in pečemo nekaj minut. Nato dodamo 2 dl vode in kuhamo, dokler voda skoraj ne izpari in je meso kuhano, por pa se zmehča – to traja približno 10 minut. Dodamo sojino omako, ribjo omako, malo soli, čili v prahu, koruzni škrob in pomešamo. Po potrebi dodajamo vodo. Postrežemo s kuhanim rižem.

Recept je prispevala Tamara Lesinšek, kulinarična blogerka na spletni strani T as Tasty (tastasty.com), ki ji lahko sledite na Instagramu (www.instagram.com/t_as_tasty), njeni recepti pa so objavljeni pod oznako #tatrecipes ali v zavihku 'highlight' – My recipes.

Liza - 09/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 09/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.