Sladko-kislo sladkanje...

Za 8 kosov potrebujete:

  • 200 g listnatega testa
  • 50 g jedilne čokolade
  • maslo za model
  • moko za posipanje
  • 1 jajce
  • 200 g maskarponeja
  • 1 žlico sladkorja v prahu
  • ščepec soli
  • 2 pomaranči
  • 1 rdečo grenivko
  • 3 žlice mandljevih lističev

Priprava:

1 Testo razgrnite, izrežite krog v velikosti modla, preostanek testa pa narežite na 3 približno 4 cm dolge trakove. Dva od njih premažite s stopljeno čokolado, tretjega pustite praznega in jih zložite skupaj. Te trakove zrežite še na tanjše trakove in jih zavijte v spiralo.

2 Namastite tortni model, ga potresite z moko in vanj položite okroglo testo. Premažite ga s stepenim jajcem, ob robu pa razporedite pripravljene zvitke.

3 Maskarpone stepite s sladkorjem in ščepcem soli. Porazdelite ga po testu, povrh razporedite rezine citrusov (brez pečk in lupine). Na koncu potresite z mandljevimi lističi in pito približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.