Odlična jesenska sladica z granatnim jabolkom in pomarančami

Za 10–12 kosov potrebujete

Testo:

  • 200 g moke
  • 50 g mletih olupljenih mandljev
  • 50 g drobno mletega sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • maslo za model

Nadev:

  • 200 g zrnate skute
  • 150 g kremnega sirovega namaza
  • 150 g pasirane skute
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 1 žlico posušene pomarančne lupinice
  • 2 jajci

Okrasitev:

  • 2 pomaranči
  • 1 granatno jabolko
  • 3 liste želatine
  • 150 ml pomarančnega soka

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj. Moko presejte v skledo. Dodajte mlete mandlje, sladkor, sol, koščke masla in jajce. Zgnetite voljno in gladko testo, ga zvaljajte v krog in z njim obložite namaščen tortni model. Na več mestih ga prebodite z vilicami, prekrijte s papirjem za peko in suhimi stročnicami ter ga pecite približno 15 minut.

Dobro zmešajte zrnato skuto, sirov kremni namaz, pasirano skuto, sladkor, pomarančno lupinico in jajci. Model vzemite iz pečice in odstranite stročnice ter papir za peko. Temperaturo pečice znižajte na 170 stopinj. Po delno pečenem testu razporedite kremo in pito pecite približno 40 minut. Po peki naj se ohladi.

Olupite pomaranči in med belo kožico izrežite fileje. Razporedite jih po piti. Granatno jabolko prerežite, z žličko odstranite semena ter jih prav tako razporedite po piti.

Liste želatine namočite v pomarančnem soku. Nato ga segrejte, da se bo želatina stopila. Obliv prelijte po torti in počakajte, da se strdi.

Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.