Jed za pogret želodčke v mrzlih dneh...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 korenčka
  • 1 korenino peteršilja
  • 2 žlici olja
  • 600 g govedine
  • 3 vejice timijana
  • 3 žlice moke
  • sol, sveže mleti barviti poper
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 250 ml rdečega vina
  • 1 mlado čebulo

Priprava:

1 Očistite in sesekljajte čebulo, korenino peteršilja in korenje. V kozici segrejte olje in na njem popražite zelenjavo.

2 Meso oplaknite pod hladno vodo in ga otrite s papirnato brisačo. Zrežite ga na kose, jih stresite v skledo in primešajte lističe timijana, moko, sol in poper.

3 Meso dodajte zelenjavi in vse skupaj še malo popražite. Primešajte paradižnikovo mezgo, vse skupaj dobro premešajte in pražite še 1 minuto.

4 Prilijte vino in malo vode. Zavrite, kozico pokrijte in vse skupaj na srednji temperaturi kuhajte 120 minut. Začinite s soljo in poprom. Postrezite z lističi timijana in potresite z mlado čebulo. Postrezite z rižem.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.