Pripravite jih lahko za piknik v naravi!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 majhen šopek gladkega peteršilja
  • 600 g mlete svinjine
  • 1 jajce
  • 1 žlico gorčice
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 4 žlice drobtin

Za solato:

  • 2 žlici vinskega kisa
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 kumaro
  • 4 paradižnike
  • 1 pest rukole
  • 100 g jogurta

Priprava

Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo popražite na olju. Peteršilj drobno sesekljajte in ga zmešajte s čebulo, jajcem, gorčico, paradižnikovo mezgo, drobtinami in mesom. Maso začinite s soljo in jo dobro pregnetite. S pomočjo dveh žlic oblikujte manjše polpete in jih z obeh strani rjavo popecite na vročem olju.

Zmešajte kis, olje, ščepec soli in poper. Oplaknite kumaro in paradižnike ter zelenjavo zrežite na majhne koščke. V skledi jih skupaj z rukolo zmešajte z delom marinade.

Solato porazdelite po kozarčkih, jogurt zmešajte s preostalo marinado in ga prelijte po solati. Postrezite s polpeti.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 33 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 20 g.

Čarovnija okusa - MAJ 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - MAJ 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.