Obrok s pridihom pomladi!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 800 g majhnega krompirja
  • sol
  • 400 g zelenih belušev
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • 1 mlado čebulo

Za polivko:

  • 40 g indijskih oreščkov ali olupljenih mandljev
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 žlice limonovega soka
  • 1 žlico belega vinskega kisa
  • 1 žličko soli
  • 1 žličko sveže strtega barvitega popra
  • 2 žlički javorjevega sirupa ali medu

In še:

  • svež koprc
  • limonino lupinico

Priprava:

1 Krompir temeljito operite, ga dajte v lonec vrele slane vode in ga kuhajte približno 20 minut. Nato ga odcedite in počakajte, da se ohladi.

2 Belušem dolomite olesenele končke, stebla povežite in sveženj postavite v vrelo slano vodo tako, da bodo glavice nad vodo in se bodo soparile. Beluše kuhajte 2 do 4 minute. Nato jih dajte v skledo ledeno hladne vode, pustite stati 1 minuto in jih nato odcedite.

3 Oreščke, olupljena stroka česna in sesekljan drobnjak ukašite v blenderju. Dodajte olje, 8 žlic vode, limonov sok in kis. Na koncu dodajte še sol, poper in javorjev sirup ter vse skupaj dobro zmešajte.

4 Zmešajte koščke ohlajenega krompirja, rezine belušev, kolesca olupljene rdeče čebule in koščke očiščene mlade čebulo. Primešajte še polivko. Solato dajte na večji krožnik in jo okrasite s svežim koprcem in limonino lupinico. Takoj postrezite.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.