Naj bo pomlad na krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 150 g stročjega graha
  • 150 g korenja
  • 1 veliko kolerabo
  • 4 beluše
  • 150 g stročjega fižola
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 10 redkvic

Za omako:

  • 2 žlici tekočega medu
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 6 žlic olivnega olja
  • 1 žlico limonovega soka
  • 2 žlici gorčice

Priprava:

1 Očistite oziroma olupite stročji grah, korenje, kolerabo in beluše. Zrežite jih na paličice. Očistite tudi stročji fižol.

2 V loncu zavrite vodo in jo začinite s soljo. Vanjo najprej stresite korenčkove paličice, nato dodajte kolerabo in beluše. Vse skupaj naj lahno vre 3 minute. Nato dodajte še stročji fižol in grah. Ko se zelenjava skuha al dente, jo odcedite.

3 Očiščene redkvice zrežite na četrtine. V skodelici zmešajte sestavine za polivko. V voku segrejte olje in na njem malce premešajte blanširano zelenjavo in redkvice. Primešajte omako, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter jed potresite s sezamovimi semeni.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.