Zelenjava poskrbi za barvo in vitamine

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g rdeče leče
  • 2 cm ingverja
  • 1 neškropljeno limono
  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • 1 steblo pora
  • 2 korenčka
  • 2 žlici masla
  • po 1 žličko mletega koriandra in orientalske kumine
  • 1,5 l zelenjavne juhe
  • 2 pesti špinače
  • 2 paradižnika
  • 1 šopek peteršilja (sesekljanega)

Priprava

Lečo oplaknite v cedilu in jo odcedite. Ingver olupite in ga zrežite na drobne kocke. Limono operite, jo zrežite na nekaj rezin, iz sadeža, ki vam ostane, pa iztisnite sok. Drobno sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Očiščen por zrežite na obročke, korenje pa na 1 cm velike kocke.

V posodi segrejte maslo. Na njem popražite čebulo, česen, zelenjavo in ingver. Vse skupaj potresite s koriandrom in orientalsko kumino ter sestavine malce zapenite. Dodajte juho in rezine limone ter k sestavinam stresite še lečo. Med mešanjem zavrite in juho na nizki temperaturi in v pokriti posodi kuhajte približno 15 minut.

Očistite špinačo in jo zrežite na široke trakove. Iz juhe poberite rezine limone. Vmešajte špinačo in jo malo segrejte. Paradižnike zrežite na majhne koščke, jim primešajte peteršilj in z njimi okrasite juho.

Čas priprave: 45 minut.

Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 39 g.

Lisa - 21/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.