Slasten in hrustljav zaradi oreščkov

Za 8 kosov potrebujete

Za testo:

  • 300 g pirine moke
  • 1 žlico sladkorja
  • 1 žličko soli
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 180 g hladne margarine

In:

  • 500 g pora
  • sol
  • 2 žlici orehovih jedrc
  • 4 žlice indijskih oreščkov
  • 1 žlica lešnikov
  • 70 ml rastlinske smetane za kuhanje
  • 1 žličko agavinega sirupa
  • 1 žličko marantovega škroba
  • 1 žličko jabolčnega kisa
  • poper

Priprava

Zmešajte suhe sestavine za testo in koščke margarine. Dodajte 3 žlice ledeno hladne vode in na hitro zgnetite testo. Med dvema plastema prozorne folije ga razvaljajte približno 1 cm debelo. Z njim nato obložite model za pite (premera 26 cm), oblikujte rob in model za 30 minut postavite v hladilnik.

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očiščen por zrežite na obročke. 30 sekund jih blanširajte v slani vodi in jo po kuhanju odlijte. Prestrezite 250 ml tekočine.

Testo večkrat prebodite in ga pecite 5 minut. Prestreženi tekočini dodajte pol oreščkov, rastlinsko smetano, agavin sirup, škrob in kis ter vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom. Mešanico še začinite. Skupaj s porom in preostalimi oreščki jo porazdelite po testu. Kiš približno 35 minut pecite na spodnjem nivoju pečice.

Čas priprave: 2 uri in 10 minut.

Na kos: približno 410 kcal, beljakovine: 8 g, maščobe: 28 g, ogljikovi hidrati: 33 g.

Lisa - 21/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.