Zdravje na krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

Za marinado:

  • 4 žlice olivnega olja
  • sok ½ limone
  • 5 vejic timijana
  • sol, poper
  • 4 postrvi

Za krompir:

  • 400 g krompirja
  • 3 žlice kisle smetane
  • 1 strok česna
  • sol, poper

Za pečeno zelenjavo:

  • 500 g bučk
  • 200 g različnih mini paprik
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • olivno olje
  • sol, poper

Priprava:

1 Najprej pripravite marinado. Zmešajte olivno olje, limonov sok, timijanove lističe, sol in poper. Krompir nakapajte z olivnim oljem in ga 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. V drugi skledi zmešajte kislo smetano, strt česen, sol in poper.

2 Operite in očistite postrvi, jih položite v pekač, premažite z marinado in jih pustite stati 20 minut. V tem času oplaknjeno bučko zrežite na rezine in jih stresite v večjo skledo. Dodajte cele paprike in češnjev paradižnik na steblu. Nakapajte z oljem in začinite s soljo in poprom.

3 Postrv skupaj z zelenjavo 8 do 10 minut z vsake strani pecite na srednje vročem žaru. Zelenjavo pecite pol manj časa kot ribo in jo potisnite na stran, ko bo pečena. Postrv postrezite z zelenjavo in krompirjem ter začinite z aromatizirano kislo smetano.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.