Zdravje na krožniku...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g koromača
  • 6 pomaranč
  • 1 limono
  • 1 žličko sladkorja
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 3 vejice mete
  • 4 filete postrvi
  • olivno olje
  • 250 ml belega vina

Priprava:

1 Oplaknite in očistite koromač, odrežite kocen in koromač zrežite na tanke rezine. Stresite jih v skledo in nakapajte s sokom 2 pomaranč in limone. Dodajte sladkor, sol in mleti poper.

2 Nato primešajte še sesekljano meto, dobro premešajte in pustite stati 10 minut. Iztisnite še sok 1 pomaranče, druge pa olupite in med ločevalnimi kožicami izrežite fileje.

3 Postrv zrežite na majhne kose in jih začinite s soljo in poprom. Na olivnem olju jih z vsake strani pecite po 3 minute.

4 V kozico vlijte belo vino in pomarančni sok ter tekočino pokuhajte do polovice. Ribo postrezite s koromačevo solato s pomarančami in vse skupaj prelijte z nastalo omako.

Liza - 03/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 03/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.