Za ljubitelje gob in rib...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 rdeči čebuli
  • 300 g gob
  • 4 vejice žajblja
  • 4 vejice luštreka
  • 4 postrvi
  • sveže strti črni poper
  • 100 g masla

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na krhlje. Gobe dobro očistite. Zelišča oplaknite in jih sesekljajte.

2 Oplaknite postrvi in jih dobro otrite. Začinite jih s soljo in poprom. Nato jih napolnite z delom čebule in gob. Postrvi položite v večji pekač in jih obložite s preostalo čebulo in gobami. Povrhu razporedite koščke masla.

3 Postrvi potresite z žajbljem in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Na koncu jih potresite s posušenim luštrekom in jih pecite še 1 do 2 minuti. Postrezite s pečenim krompirjem.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.