Postrv je zdrava izbira!

Za 2 osebi potrebujete:

  • 4 stroke česna
  • sol
  • ½ šopka lističev peteršilja
  • 3 žlice lističev bazilike
  • 2 očiščeni postrvi
  • 1 limono
  • 2 žlici moke
  • 140 g masla
  • 2 žlici drobtin
  • maslo na namastitev

Priprava:

1 Olupite česen, ga iztisnite in primešajte sol. Nato mu primešajte sesekljano baziliko in peteršilj. Mešanico razdelite na dva dela.



2 Postrvi oplaknite pod hladno vodo in ju dobro otrite. Notranje dele nakapajte z limonovim sokom in vanju razporedite prvi del zeliščne mešanice. Ribi nato povaljajte v moki.



3 V ponvi segrejte 100 g masla in na njem na hitro popecite postrvi.



4 Preostalo maslo dodajte drugemu delu zeliščne mešanice in primešajte še 2 žlici drobtin.



5 Namastite pekač in vanj položite postrvi. Po njih razporedite pripravljeno mešanico.



6 Ribi prelijte s preostalim maslom, ju nakapajte z limonovim sokom in ju približno 20 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj, da se skorjica obarva zlato. Postrezite s pečenim krompirjem in rezinami limone.

Liza - 12/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 12/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.