Iščete idejo za prazničen meni? Pripravite katerega od nežnih zvitkov s pisanimi nadevi.

Telečji zvitki s krompirjevim pirejem 

Po italijansko – s šunko, paradižniki in mocarelo.

Za 4 osebe potrebujete:

• 4 telečje zrezke (po 150 g) 
• 250 g mocarele
• 2 paradižnika 
• sol, poper 
• 4 rezine prekajene šunke
• 16 lističev žajblja 
• 2 žlici olja
• 800 g krompirja 
• 2 žlici masla 
• približno 125 ml mleka
• nastrgan muškatni orešček

Priprava: 

1. Pečico segrejte na 80 stopinj (ventilatorski način ni primeren) in v njej na drugem nivoju od spodaj segrejte tudi model za narastke. Oplaknite meso, ga osušite in ga med dvema plastema prozorne folije potolcite 5 mm debelo. Mocarelo odcedite in jo zrežite na tanke rezine. Paradižnike očistite in jih zrežite na krhlje. Zrezke na eni strani začinite. Drugo stran obložite z 1 rezino šunke, 4 lističi žajblja, mocarelo in paradižniki. Meso zvijte in ga spnite z zobotrebci.

2. V teflonski ponvi segrejte olje in jih na njem z vseh strani pecite 6 minut. Nato jih denite v model za narastek in jih približno 45 minut pecite še v pečici.

3. Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. 15 do 18 minut ga kuhajte v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da para izpari. V kozici segrejte maslo in mleko ter mešanico postopoma dodajte krompirju. Nato ga pretlačite in pire začinite z muškatnim oreščkom. Postrezite ga z zvitki in jed po želji še okrasite. Zraven tekne stročji fižol. 

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

Telečji zvitki s krompirjevim pirejem

Po italijansko – s šunko, paradižniki in mocarelo.

Za 4 osebe potrebujete:

• 4 telečje zrezke (po 150 g)
• 250 g mocarele
• 2 paradižnika
• sol, poper
• 4 rezine prekajene šunke
• 16 lističev žajblja
• 2 žlici olja
• 800 g krompirja
• 2 žlici masla
• približno 125 ml mleka
• nastrgan muškatni orešček

Priprava:

1. Pečico segrejte na 80 stopinj (ventilatorski način ni primeren) in v njej na drugem nivoju od spodaj segrejte tudi model za narastke. Oplaknite meso, ga osušite in ga med dvema plastema prozorne folije potolcite 5 mm debelo. Mocarelo odcedite in jo zrežite na tanke rezine. Paradižnike očistite in jih zrežite na krhlje. Zrezke na eni strani začinite. Drugo stran obložite z 1 rezino šunke, 4 lističi žajblja, mocarelo in paradižniki. Meso zvijte in ga spnite z zobotrebci.

2. V teflonski ponvi segrejte olje in jih na njem z vseh strani pecite 6 minut. Nato jih denite v model za narastek in jih približno 45 minut pecite še v pečici.

3. Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. 15 do 18 minut ga kuhajte v slani vodi. Vodo po kuhanju odlijte in počakajte, da para izpari. V kozici segrejte maslo in mleko ter mešanico postopoma dodajte krompirju. Nato ga pretlačite in pire začinite z muškatnim oreščkom. Postrezite ga z zvitki in jed po želji še okrasite. Zraven tekne stročji fižol.

Čas priprave: približno 1 ura in 35 minut.
Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 26 g.

foto: Arhiv revije Lisa

〉Poglejte naslednjo fotografijo

Št. slik v galeriji: 6

Lisa - 46/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 46/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.