Peresno lahka sladica...

Za 15 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 25 g svežega kvasa
  • 35 g sladkorja
  • 150 ml mleka
  • 250 g moke
  • ½ žličke mletega cimeta
  • ščepec soli
  • 50 g zmehčanega masla
  • 1 jajce

Za kremo:

  • 100 g drobno mletih olupljenih mandljev
  • 100 g sladkorja v prahu + sladkor za posipanje
  • 50 ml mleka
  • 400 ml ohlajene smetane
  • 1 vaniljev sladkor

Priprava:

1 Kvasu primešajte 1 žličko sladkorja in polovico mlačnega mleka. Mešanica naj nato na toplem vzhaja 10 minut.

2 Moko presejte v skledo, dodajte cimet, preostali sladkor, sol in zmehčano maslo. S prsti zgnetite debelejše mrvice. Prilijte preostalo mlačno mleko in kvašeno mešanico ter zamesite mehko in voljno testo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga postavite na toplo, da vzhaja še 60 minut.

3 Testo razdelite na 15 kosov, jih oblikujte v krogle in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. Pokrijte jih s folijo za živila in jih pustite vzhajati še 30 minut. Nato jih premažite z razžvrkljanim jajcem in jih približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Po peki naj se dobro ohladijo.

4 Mlete olupljene mandlje zmešajte s sladkorjem v prahu. Primešajte vroče mleko in vse skupaj dobro zmešajte.

5 Vsakemu krofku odrežite zgornjo tretjino in jih z žlico malce izdolbite. V vdolbinice razporedite mandljevo mešanico. Smetani dodajte vaniljev sladkor in jo čvrsto stepite. Razporedite jo po princes krofkih, jih pokrijte z odrezanimi deli in jih lahno posujte s sladkorjem.

Liza - 16/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.