Ni zime brez tople juhe...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 80 g prosa
  • sol
  • 120 g masla
  • 150 g gomoljčne zelene
  • 150 g korenine peteršilja
  • 150 g korenja
  • 1 čebulo
  • 4 stroke česna
  • poper
  • 1 l zelenjavne juhe
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 80 g zamrznjenih gob
  • 8 vejic svežega majarona

Priprava:

1 Proso skuhajte v vreli slani vodi, ga odcedite in postavite vstran. V kozici segrejte 70 g masla in na njem popražite na kocke zrezano zelenjavo. Po 8 minutah dodajte sesekljano čebulo in na rezine zrezani česen ter vse skupaj pražite še 3 minute. Prilijte juho, začinite s soljo in poprom ter pustite, da vse skupaj lahno vre 30 minut.

2 Iz juhe vzemite 1/4 zelenjave in jo postavite vstran, dodajte pa 3/4 kuhanega prosa. Juho pretlačite s paličnim mešalnikom, dodajte smetano in vse skupaj pokuhajte.

3 V ponvi na preostalem maslu popražite sesekljane gobe in jih skupaj s preostalo zelenjavo in prosom stresite v juho. Okrasite jo s svežim majaronom in postrezite s svežim kruhom.

Liza - 06/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 06/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.