Po domače iz vaniljevega pudinga!

Sestavine:

  • 2 praška za vaniljev puding
  • 1 prašek za čokoladni puding
  • 3 jajca
  • 1,2 l mleka
  • 70 g jedilne čokolade in nekaj za posip
  • 110 g kristalnega sladkorja
  • malo instant kave (po izbiri)
  • olje za namastitev pekača

Priprava:

Za kremo z vaniljevim pudingom stepemo posebej 2 beljaka in 2 rumenjaka. K stepenima rumenjakoma dodamo 2 pudinga, 50 g sladkorja in 200 ml mleka. Preostalo mleko (600 ml) skuhamo do vretja ter vanj vlijemo pripravljeno zmes. Kremo na zmernem ognju kuhamo, dokler se puding ne zgosti. Skuhanemu pudingu le še dodamo stepena beljaka.

Kremo s čokoladnim pudingom pripravimo podobno, posebej stepemo beljak in rumenjak. K rumenjaku dodamo čokoladni puding, 2 žlički instant kave, 60 g sladkorja ter 100 ml mleka. Preostalih 300 ml mleka do vrenja kuhamo v kozici in mu nato vmešamo čokoladno zmes in kuhamo, dokler se čokoladni puding ne zgosti. Kuhanemu pudingu dodamo koščke jedilne čokolade in stepen beljak.

Model za marmorni kolač dobro namastimo z oljem ter vanj vlijemo polovico vaniljeve kreme, zatem celo čokoladno kremo in na koncu še preostalo vaniljevo kremo. Kreme z jedilno žlico nekoliko premešamo, da se barvi prelivata kot pri marmornem kolaču. Sladico nato postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, da se dobro strdi. Kolač nato stresemo na pladenj in ga okrasimo z ribano jedilno čokolado.

Recept je prispevala Estera Žibert, avtorica bloga Teta Esti ti da jesti (tetaestitidajesti.blogspot.si), na katerem objavlja preizkušene recepte svojih najljubših jedi – večinoma sladic.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.