Juha je vedno odlična predjed!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 puranji perutnici
  • 250 g piščančje drobovine (jetra, srce)
  • sol
  • 1 čebulo
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 pimentovih zrn
  • 5 poprovih zrn
  • 1 korenček
  • 100 g sladkornega graha
  • 200 g brokolija
  • krebuljico

Za fritate:

  • 100 g svežih kopriv
  • 2 jajci
  • 60 g moke
  • 25 g masla

Priprava:

1 Očistite perutnici in drobovino, vse skupaj oplaknite, dajte v lonec in prelijte z vodo. To solite, dodajte obročke čebule in vodo zavrite. Temperaturo nato znižajte in pustite, da juha na nizki temperaturi lahno vre 80 minut. Med vretjem odstranjujte peno.

2 V tem času pripravite fritate. Koprivo oplaknite, jo odcedite in zrežite na trakove. Ločite rumenjake od beljakov. Beljake stepite v trd sneg. Rumenjakom primešajte moko, koprive, sol in poper ter na koncu še sneg beljakov.

3 Masi za fritate primešajte še stopljeno maslo, jo prelijte v majhen pravokotni model in jo 5 do 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

4 Meso vzemite iz juhe in ga zrežite na majhne kocke. Juho precedite, če želite, zelenjavo zrežite na majhne kose in jih ponovno stresite v juho. Malce jo še pokuhajte, dodajte meso in jo začinite s soljo in poprom. Pečeno maso za fritate zrežite na rezine, jih porazdelite po krožnikih in čeznjo prelijte juho. Okrasite s krebuljico.

Liza - 17/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 17/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.