Juhe res teknejo!

Za 4 osebe potrebujete: 

  • 160 g puranjih prsi
  • 1 čebulo 
  • 3 stroke česna
  • 1 korenček 
  • 200 g rdeče leče
  • 2 žlici olivnega olja 
  • 1 žlico orientalske kumine
  • 2 lovorjeva lista 
  • 200 ml pasiranih paradižnikov 
  • 900 ml zelenjavne juhe
  • sol, poper 
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 žlici jogurta

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupite čebulo in česen ter ju drobno sesekljajte. Olupite korenček in ga zrežite na kocke.

2 V kozici segrejte olje in na njem popražite meso, česen in čebulo. Dodajte korenje, lečo, orientalsko kumino, lovorjeve liste in paradižnikovo omako ter vse skupaj zavrite. Na srednji temperaturi naj lahno vre približno 30 minut.

3 Ko se leča zmehča, juho odstavite in jo začinite s soljo, poprom in lističi peteršilja. Postrezite z malce jogurta.

Liza - 37/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 37/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.