Okusno puranje meso...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjih prsi
  • sol
  • 4 rezine šunke
  • 4 rezine sira
  • 200 g moke
  • 2 jajci
  • 200 g drobtin
  • olje za cvrenje
  • 900 g krompirja
  • 120 g masla
  • 3 mlade čebule

Priprava:

1 Puranje meso zrežite na 4 zrezke, jih potolcite in solite. Na vsak zrezek dajte rezino šunke in sira, zapognite, da dobite žep, in meso dobro stisnite. Spnite ga z zobotrebcem in povaljajte v moki, stepenih jajcih in drobtinah.

2 V ponvi segrejte olje in na njem meso zlato rjavo ocvrite. Po cvrenju naj se odcedi na papirnati brisači.

3 Olupljen krompir zrežite na kocke in jih do mehkega skuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Dodajte maslo in sesekljano mlado čebulo ter kuhan krompir pretlačite v pire. Če je treba, dodajte še malo soli. Postrezite s cordon bleu zrezki.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.