Puranje meso je enako slastno kot piščančje...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g mletega puranjega mesa
  • 4 jajca
  • 30 ml smetane
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 žlice drobtin + drobtine za paniranje
  • 4 žlice moke
  • olje za cvrenje

Za solato:

  • 200 g mešane solate
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • ½ kumare
  • 1 šop redkvic
  • 2 žlici olivnega olja
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlico dijonske gorčice
  • 1 žlico limonovega soka
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Mletemu mesu primešajte 2 jajci, smetano, dijonsko gorčico, sol in poper. Dodajte še drobtine in moko. Iz mase oblikujte svaljke in jih povaljajte v stepenem jajcu in drobtinah in jih zlato ocvrite v olju.

2 Očiščeni solati primešajte prepolovljene paradižnike, kolesca kumare in rezine redkvic in jo prelijte s polivko iz olivnega olja, majoneze, dijonske gorčice, limonovega soka in peteršilja.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.