Puranje meso je slastno meso...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g manjših krompirjev
  • sol

Za pesto:

  • 30 g mandljevih lističev
  • 30 g drobnjaka
  • 1 strok česna
  • 40 ml olivnega olja
  • 200 g nastrganega parmezana
  • sol, sveže mleti poper

Za zrezke:

  • 4 puranje zrezke
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 1 večje jajce
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlici sesekljanega drobnjaka
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlico sesekljane bazilike
  • 80 g moke
  • 100 g drobtin
  • 200 ml olja
  • maslo

In še:

  • pest listov mlade špinače

Priprava:

1 Krompir olupite, zrežite na četrtine in jih približno 15 minut kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in shranite na toplem.

2 V tem času gladko ukašite mandlje, drobnjak in česen ter postopoma dodajte še olje. Gladki mešanici primešajte še sir, pesto začinite s soljo in poprom in ga dajte v posodico.

3 Meso lahno potolcite in ga začinite s soljo in poprom. Jajce razžvrkljajte z mlekom in dodajte zelišča. Meso povaljajte v moki, jajcu in nato še v drobtinah.

4 V ponvi segrejte olje in na njem zrezke zlato rjavo ocvrite z obeh strani. Odcedite jih na papirnati brisači. Pred serviranjem jih nakapajte s stopljenim maslom in postrezite s krompirjem, pestom in mlado špinačo.

Liza - 18/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.