Lotarinška pita ali quiche lorraine je znana francoska slana pita...

Za 8 kosov potrebujete:

  • 300 g moke
  • sol
  • 150 g masla
  • 3 čebule
  • 100 g slanine
  • 2 žlici olja
  • sveže mleti poper
  • 3 vejice timijana
  • 2 jajci
  • 150 ml smetane
  • 150 g trdega sira

Priprava:
 
1 Moko in sol presejte. Dodajte koščke hladnega masla, 50 ml vode in zamesite gladko testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 120 minut postavite v hladilnik.

2 Olupljeno čebulo zrežite na obročke, slanino pa na manjše koščke. Oboje popražite na vročem olju. Začinite s soljo, poprom in sveže sesekljanim timijanom.

3 Testo tanko razvaljajte in z njim obložite model za pite. Na več mestih ga prebodite z vilicami.

4 Po testu razporedite čebulo s slanino in prelijte s stepenimi jajci, zmešanimi s smetano in nastrganim sirom.

5 Pito približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Okrasite s sveže sesekljano mlado čebulo.

Liza - 22/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.