Rabarbara je prava za slasten kolač...

Za 10 kosov potrebujete:

  • 200 g moke
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 100 g drobno sesekljanih mandljev
  • 3 jajca
  • 120 g trsnega sladkorja
  • ščepec soli
  • 100 ml olja
  • 100 ml amaretta
  • maslo in moko za model
  • 250 g rabarbare

Za drobljenec:

  • 100 g marcipana
  • 50 g masla
  • ščepec mletega cimeta
  • lupinico ½ limone
  • 100 g trsnega sladkorja
  • 100 g moke

Priprava:

1 Moko presejte in ji primešajte sodo bikarbono in mandlje. Jajca penasto stepite s sladkorjem in ščepcem soli ter nato dodajte olje in amaretto. Počasi primešajte še suhe sestavine.

2 Testo prelijte v namaščen in pomokan pekač. Olupite rabarbaro in jo zrežite na majhne koščke. Razporedite jih po testu.

3 Grobo nastrgajte marcipan in maslo. S prsti vgnetite še cimet, limonovo lupinico, sladkor in moko. Potresite po rabarbari in kolač 45 do 50 minut pecite v pečici, segreti na 165 stopinj.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.