Tako kisla, tako sladka...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 400 g moke
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • ščepec soli
  • 1 jajce + 1 jajce za mazanje

Za nadev:

  • 500 g rabarbare
  • 1 vaniljev sladkor
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 300 g jagodne marmelade
  • 20 g koruznega škroba

Priprava:

1 Presejte moko, sladkor in sol, dodajte jajce in koščke masla, zgnetite mehko in voljno testo in ga razvaljajte 4 mm debelo.

2 Iz dela testa izrežite različno velike cvetlice. S preostalim testom obložite model za pite in odrežite ven segajoče dele. Rožice in model za 1 uro postavite v hladilnik.

3 Očistite rabarbaro in jo zrežite na 5 cm dolge kose in jih zrežite na rezine. V kozico vlijte 100 ml vode, dodajte obe vrsti sladkorja, vodo zavrite in rabarbaro kuhajte 2 minuti.

4 Rabarbaro vzemite iz vode, vanjo vmešajte jagodno marmelado in jo zavrite. Škrobu dodajte 50 ml vode, premešajte in dodajte mešanici, ki vre.

5 Jagodna mešanica naj med mešanjem lahno vre 2 minuti, nato kozico odstavite in počakajte, da se mešanica ohladi. Prelijte jo po testu in jo pokrijte s koščki rabarbare.

6 Po rabarbari razporedite rožice iz testa in jih premažite s stepenim jajcem, pito približno 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa jo zrežite na kose.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.