Poizkusite pito iz rabarbare...

Za 8 kosov potrebujete:

Za vaniljevo kremo:

  • 500 ml mleka
  • ščepec soli
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 zavitek praška za vaniljev puding
  • 30 g masla

Za testo:

  • 175 g masla
  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g vaniljevega sladkorja
  • 4 večja jajca
  • 200 g pirine moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ½ žličke soli

Za nadev:

  • 400 g rabarbare
  • 50 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žličko mletega kardamoma

Priprava:

1 Najprej pripravite vaniljevo kremo. V kozico vlijte mleko, dodajte sladkor in sol, vse skupaj stepite in zavrite. V drugi kozici zmešajte jajce, rumenjak in prašek za puding. Med mešanjem primešajte vroče mleko, vse skupaj pustite lahno vreti 1 minuto, nato vtepite maslo in počakajte, da se krema ohladi.

2 Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem, postopoma dodajte vsa jajca in na koncu še moko, pecilni prašek in sol.

3 Namastite modelčke (12 cm) in jih obložite s papirjem za peko. V vsak modelček dajte 2 žlici testa in 2 žlici vaniljeve kreme.

4 Rabarbaro olupite in zrežite na koščke. Dobro jih pretresite v skledi s sladkorjem in kardamomom. Razporedite jih po modelčkih in pite približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Pred serviranjem jih potresite s sladkorjem v prahu.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.