Poizkusite raco v kombinaciji s slivami...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 račje prsi s kožo (po 150 g)
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 4 vejice timijana
  • 250 ml rdečega sladkega vina
  • 250 ml perutninske juhe
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • sok 1 pomaranče
  • 1 žlico medu
  • 2 čebuli
  • 250 g sliv

Priprava:

1 Meso oplaknite s hladno vodo, ga osušite in kožo mrežasto zarežite. Začinite ga s soljo, ga položite s kožo navzdol, potresite s poprom in timijanom ter meso marinirajte približno 2 uri.

2 Vino zlijte v kozico in ga pokuhajte do polovice. Nato prilijte juho, dodajte žličko pomarančne lupinice, pomarančni sok in med ter pustite lahno vreti, dokler ne povre polovica količine.

3 Meso položite v teflonsko vročo ponev s kožo navzdol in ga pecite približno 1 minuto. Nato ga vzemite iz ponve in položite v pekač.

4 Na maščobi, ki je ostala od peke prsi, popražite sesekljano čebulo. Skupaj z oplaknjenimi polovicami sliv jo dodajte mesu. Prilijte maščobo, ki je ostala od peke, in malo vode. Meso nato približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite s krompirjevimi njoki.

Liza - 50/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 50/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.