Zraven pa še zelenjavno-paradižnikova omaka

Za 4 osebe potrebujete

Za raviole:

  • 3 stroke česna
  • 1 posušen rdeč čili
  • 80 g parmezana
  • 1 šopek bazilike
  • 100 g posušenih paradižnikov (v olju)
  • 2 žlici pinjol
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • približno 150 ml oljčnega olja
  • sol
  • 400 g moke
  • 4 jajca

In:

  • 1 šopek jušne zelenjave
  • 1 strok česna
  • 1 čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 300 g paradižnikove omake (iz tetrapaka)
  • 1 žličko posušenih italijanskih zelišč
  • sol
  • poper

Priprava

Sesekljajte olupljen česen in čili. Sir nastrgajte. Vse skupaj pretlačite z baziliko, odcejenimi paradižniki, pinjolami, paradižnikovo mezgo in oljem. Zmes začinite. Zgnetite moko, jajca in ščepec soli. Testo zavijte v folijo in ga pustite počivati približno 30 minut.

Za pripravo omake na drobne kocke zrežite očiščeno jušno zelenjavo in olupljena česen in čebulo. Vse skupaj podušite na olju. Dodajte paradižnikovo mezgo in omako ter primešajte še zelišča. Omaka naj lahno vre približno 10 minut. Še enkrat jo začinite. Razvaljajte testo in po polovici v razmikih razporedite žličke nadeva. Pokrijte z drugim delom testa in zatisnite robove in vmesne prostorčke. S posebnim kolescem izrežite raviole in jih 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite in jih postrezite z omako in po želji še nastrganim sirom.

Čas priprave: približno 1 ura in 45 minut.

Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 59 g, ogljikovi hidrati: 79 g.

Lisa - 15/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.