Kari s pridihom eksotike...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 1 čili
  • 4 žlice olja
  • 2 žlici rdeče kari paste
  • 400 ml kokosovega mleka
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 500 g buče
  • 300 g cvetače
  • 150 g čičerke
  • 200 g jasminovega riža
  • šopek svežega koriandra

Priprava:

1 Olupljeno čebulo zrežite na kocke, čili sesekljajte in oboje popražite na segretem olju. Nato dodajte rdečo kari pasto, jo malce prepražite in prilijte kokosovo mleko in 200 ml vode. Začinite s soljo in poprom ter zavrite.

2 Nato primešajte kocke buče, brstiče cvetače, kuhano čičerko in vse skupaj pustite vreti še 10 minut.

3 Oplaknite riž, ga stresite v kozico, dodajte vodo (1 : 2) in jo zavrite. Nato zmanjšajte temperaturo in riž v pokriti kozici kuhajte 15 do 20 minut. Postrezite ga h kariju in jed okrasite s sesekljanim koriandrom.

Liza - 07/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 07/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.