Nenavadna kombinacija rdečega zelja in ananasa vas bo navdušila!

Za 4 osebe potrebujete

  • 75 g amaranta
  • sol
  • 1 rdeče zelje
  • 2 čebuli
  • 4 žlice stopljenega masla 
  • 1½ žlice sladkorja
  • poper
  • 200 ml portovca
  • 2–3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 250 ml zelenjavne juhe
  • 2 zvezdasta janeža
  • 1 cimetovo paličico
  • 4 jajca
  • 140 g moke
  • 250 ml mleka
  • 4 žlice lešnikovih lističev
  • ½ ananasa (približno 250 g)
  • 50 g masla

Priprava

Amarant zavrite v 150 ml slane vode, ga kuhajte 30 minut, na izklopljeni kuhalni površini pa naj stoji še 10 minut.

Zelje zrežite na osmine in ga nato narežite na trakove. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jih popražite na 2 žlicah masti. Na njej nato karamelizirajte sladkor. Dodajte še zelje, ga malce podušite in začinite. Prilijte vino in kis. Vse skupaj dušite približno 20 minut, da se tekočina pokuha. Primešajte še juho in začimbe ter vse skupaj kuhajte 30 minut.

Ločite rumenjake od beljakov. Zmešajte moko, mleko in rumenjake. Primešajte amarant in lešnike. Pustite stati približno 15 minut. Ananas olupite, ga zrežite na četrtine in nato meso sadeža zrežite na koščke. V teflonski ponvi jih popecite na 2 žlicah masti in ga nato primešajte zelju.

Beljakom dodajte 1 ščepec soli in jih stepite v trd sneg in ga primešajte testu. Na 2 žlicah masla ga v teflonski ponvi pecite 8 do 10 minut. Obrnite, pecite še 3 do 4 minute in nato testo natrgajte na koščke. Povrh denite preostalo maslo in vse skupaj pecite še 2 do 3 minute. Postrezite z rdečim zeljem z ananasom.

Čas priprave: približno 2 uri in 55 minut.

Na osebo: približno 655 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 61 g.

Lisa - 3/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 3/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.