Mi se jim nismo mogli upreti, tako slastne so.

Za približno 80 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 130 g medu
  • 120 g sladkorja
  • 130 g masla
  • 1 rumenjak
  • 300 g moke
  • 10 g začimb za medenjake
  • 2 žlički pecilnega praška 
  • 50 g mletih mandljev

In:

  • 150 g marcipana 
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 300 g ananasove marmelade
  • 200 g temne kuverture
  • 100 g svetle kuverture 
  • 50 g kandiranega ananasa

Priprava:

1. Segrejte med, sladkor in maslo, tako da se sladkor stopi, nato pa naj se mešanica ohladi. Primešajte rumenjak ter nato vgnetite še moko, začimbe, pecilni prašek in mandlje.

2. Testo prepolovite in ga razvaljajte v dva pravokotnika (25 x 20 cm) ter ga nato približno 15 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj (ventilatorska na 155 stopinj).

3. Marcipan pregnetite s sladkorjem v prahu in ga razvaljajte. Marmelado segrejte. Nekaj je premažite po prvem dnu. Obložite ga z marcipanom in ga premažite z marmelado. Pokrijte z drugim delom testa. Vse skupaj pustite počivati 10 ur.

4. Stopite kuverturi. Kolač zrežite na kocke (2 x 2 cm) in jih prelijte s kuverturo. Okrasite jih z ananasom.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut + mirovanje 10 ur.
Na kos: približno 80 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 3 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Lisa - 47/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.