Če ne veste, kako bi porabili kiselkasta jabolka, tu je odlična ideja - specite jabolčni kruh.

Za 12 kosov potrebujete:
  • 250 ml olja
  • 3 srednje velika jajca
  • 80 g sirupa sladkorne pese
  • 1 zelo zrelo banano
  • 350 g kiselkastih jabolk (nastrganih)
  • 300 g moke
  • po 100 g mletih in blanširanih lešnikov
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žličko pecilnega praška
  • pol žličke natrona
  • pol žličke soli
  • 100 g zmehčanega masla
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 200 g polnomastnega svežega sira
  • nastrgano lupinico 1 bio pomaranče
  • 50 g jabolčnega čipsa
Priprava:

1. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Zmešajte olje, jajca in sirup. Banano olupite in jo zmečkajte. Skupaj z jabolki, moko, lešniki, cimetom, pecilnim praškom, natronom in soljo jo primešajte tekoči mešanici. Vse skupaj dobro premešajte.

2. Testo vlijte v namaščen pravokotni pekač in ga pogladite. Pecite ga približno 60 minut. Po koncu peke ga vzemite iz pečice. 15 minut naj se še hladi v modlu, nato pa ga prevrnite ven. Nato naj se hladi približno 2 uri.

3. Penasto stepite maslo in sladkor v prahu. Primešajte sveži sir in pomarančno lupinico. Kremo premažite po kolaču in jo okrasite z jabolčnim čipsom. Nato kolač postavite v hladilnik, da se krema strdi.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut + hlajenje 2 uri.
Na kos: približno 590 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 45 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Lisa - 47/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.