Naj v vaši kuhinji zadiši po poletju. Kokosovi kupčki so zelo preprosti za pripravo.

Za približno 60 kosov potrebujete:
  • 250 g kokosove moke
  • 100 g bananinega čipsa
  • 30 g kandiranega ingverja
  • 3 jajca
  • 2 beljaka
  • 200 g drobno mletega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • nastrgano lupinico 1 bio limone
  • 60 g oblatov (premera 5 cm)
  • 250 g temne kuverture
  • 50 g bele kuverture
Priprava:

1. Kokosovo moko popražite, bananin čips in ingver pa sesekljajte. Jajca stepite z beljakom, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Dodajte še limonino lupinico, kokosovo moko, čips in ingver.

2. Kupčke razporedite po oblatih, jih malce sploščite in jih 15 do 20 minut pecite v pečici, segreti na 175 stopinj (ventilatorska na 155 stopinj).

3. Stopite obe kuverturi. Kokosove kupčke z zgornjo stranjo potopite v temno kuverturo in jih nato okrasite z belo. Počakajte, da se posuši.

Čas priprave: približno 50 minut.
Na kos: približno 70 kcal, beljakovine: 1 g, maščobe: 4 g, ogljikovi hidrati: 8 g.

Lisa - 47/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 47/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.