Skušnjavam se je treba vdati. Kdo ve, ali se vrnejo, je zapisal Oscar Wilde. Naslednjim štirim se bomo zagotovo. 

Puhaste mini palačinke iz mlečnega riža

Kremaste, a jedre.

Za 4 osebe potrebujete:

• 150 g riža za mlečni riž
• 500 ml mleka
• 75 g sladkorja
• 2 jajci 
• 1 žličko pecilnega praška
• približno 50 g stopljenega masla za peko

Priprava: 

1. Riž, mleko in 3 žlice sladkorja dajte v kozico. Vse skupaj ob pogostem mešanju približno 20 minut kuhajte na zmerni temperaturi. Nato kozico odstavite in pustite, da se riž hladi približno 1 uro.

2. Ločite rumenjaka od beljakov. Pecilni prašek zmešajte z moko in mešanico skupaj z rumenjakoma primešajte rižu. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Med stepanjem počasi dodajte še preostali sladkor. Sneg nato previdno vmešajte v riževo maso. Na vroči maščobi po porcijah specite mini palačinke. Z vsake strani jih pecite 2 do 3 minute. Pečene palačinke odcedite na papirnati brisači.

Namig: zavrite 200 ml češnjevega soka in 3 žlice sladkorja. 2 žlici praška za vaniljev puding zmešajte s 50 ml češnjevega soka, mešanico primešajte preostalemu soku in ga med mešanjem zavrite. V njem segrejte 500 g zamrznjenega jagodičja. Omako nato postrezite k palačinkam.

Čas priprave: 1 ura in 25 minut + 1 ura hlajenja.
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

Puhaste mini palačinke iz mlečnega riža

Kremaste, a jedre.

Za 4 osebe potrebujete:

• 150 g riža za mlečni riž
• 500 ml mleka
• 75 g sladkorja
• 2 jajci
• 1 žličko pecilnega praška
• približno 50 g stopljenega masla za peko

Priprava:

1. Riž, mleko in 3 žlice sladkorja dajte v kozico. Vse skupaj ob pogostem mešanju približno 20 minut kuhajte na zmerni temperaturi. Nato kozico odstavite in pustite, da se riž hladi približno 1 uro.

2. Ločite rumenjaka od beljakov. Pecilni prašek zmešajte z moko in mešanico skupaj z rumenjakoma primešajte rižu. Beljakom dodajte ščepec soli in stepite trd sneg. Med stepanjem počasi dodajte še preostali sladkor. Sneg nato previdno vmešajte v riževo maso. Na vroči maščobi po porcijah specite mini palačinke. Z vsake strani jih pecite 2 do 3 minute. Pečene palačinke odcedite na papirnati brisači.

Namig: zavrite 200 ml češnjevega soka in 3 žlice sladkorja. 2 žlici praška za vaniljev puding zmešajte s 50 ml češnjevega soka, mešanico primešajte preostalemu soku in ga med mešanjem zavrite. V njem segrejte 500 g zamrznjenega jagodičja. Omako nato postrezite k palačinkam.

Čas priprave: 1 ura in 25 minut + 1 ura hlajenja.
Na osebo: približno 430 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

foto: Arhiv revije Lisa

〉Poglejte naslednjo fotografijo

Št. slik v galeriji: 4

Lisa - 49/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 49/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.