Pikantno s kaprami

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g lososovega fileta
  • 250 g brokolija
  • 400 g rezancev
  • 30 g masla
  • 1 žlico naribane lupinice
  • 1 žlico soka neškropljene limone
  • 3 žlice kaper (iz kozarčka)
  • 200 g smetane
  • poper, sol

Priprava

Lososa zrežite na manjše kose. Brokoli očistite, ga razdelite na brstiče in jih približno 8 minut kuhajte v slani vodi. Nato jih oblijte s hladno vodo in jih odcedite.

Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. V tem času v globoki ponvi stopite maslo, nanj stresite limonino lupinico in kapre, jih na hitro podušite in nato dodajte še limonin sok. Vse skupaj malce pokuhajte, prilijte smetano, omako pustite lahno vreti približno 1 minuto in jo nato začinite. Nato ji primešajte lososa in ga pri nizki temperaturi kuhajte 1–2 minuti. Dodajte še brokoli in vnovič začinite omako.

Testenine odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode. Približno 2–3 žlice je primešajte lososu, dodajte še testenine in jed postrezite.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 680 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 30 g, ogljikovi hidrati: 74 g.

Lisa - 21/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 21/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.