Za ljubitelje ribeza...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 200 ml kisle smetane
  • 1 jajce
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 100 ml olja
  • 200 g moke
  • 1 žlico pecilnega praška
  • 400 g različnega ribeza

Za drobljenec:

  • 30 g moke
  • 30 g drobno mletega sladkorja
  • 20 g masla

Priprava:

1 Kisli smetani primešajte jajce, sladkor in olje. Dodajte presejano moko s pecilnim praškom. Dobro premešajte in vlijte v lahno naoljen tortni model.

2 Povrh razporedite opran ribez (svež ali zamrznjen). Iz moke, sladkorja in masla pripravite mrvice. Potresite po ribezu. Torto približno 40 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Počakajte, da se ohladi, in nato odstranite obod modla.

Liza - 19/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 19/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.