Kaj pravite na ribji golaž?

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 olupljeni in sesekljani čebuli
  • 1 strok česna, zrezan na rezine
  • 200 g tankih rezin koromača
  • 100 ml sončničnega olja
  • 2 žlici sladke mlete paprike
  • 1 žlico paradižnikove mezge
  • 500 g koščkov ribjih filetov
  • 500 ml belega vina
  • 150 g paradižnika (kocke)
  • morsko sol in sveže mleti poper
  • 1 vejico timijana (drobno sesekljanega)
  • 1 pest sesekljanega peteršilja
  • ščepec limonine lupinice

Priprava:

1 V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem med mešanjem podušite čebulo, česen in koromač. Nato primešajte mleto papriko in paradižnikovo mezgo.



2 Dodajte koščke filetov. Previdno premešajte in prilijte vino. Kozico pokrijte, zmanjšajte temperaturo in pustite, da vse skupaj lahno vre nekaj minut.



3 Nato dodajte paradižnike in vse skupaj začinite s soljo in poprom. Golaž naj lahno vre, dokler se riba ne zmehča.



4 Dodajte timijan, peteršilj in limonino lupinico. Postrezite s kuhanim krompirjem.

Liza - 47/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 47/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.