Okusna sladica s kavo...

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • olje in sladkor v prahu za model
  • 200 g kakavovih piškotov
  • 4 žlice mleka
  • 50 g masla

Za kremo:

  • 250 ml smetane
  • 50 g bele čokolade
  • 2 žlici instantne kave
  • 50 g mlečne čokolade
  • 250 g rikote
  • 200 g kisle smetane
  • 120 g sladkorja v prahu
  • 10 g želatine

Za okrasitev:

  • kavna zrna

Priprava:

1 Naoljite model in ga potresite s sladkorjem. Dno obložite s papirjem za peko. Drobno zmeljite piškote in jih namočite z mlekom. Dodajte zmehčano maslo in zgnetite maso. Z njo obložite dno modla.

2 Zavrite 50 ml smetane. Kozico odstavite, v smetano dajte koščke bele čokolade in jih stopite. Posebej zavrite drugih 50 ml smetane, jo spet odstavite in v njej stopite kavo in mlečno čokolado.

3 Rikoti primešajte kislo smetano, sladkor in preostalo stepeno smetano. Želatino namočite v 80 ml hladne vode in jo pustite stati 5 minut. Nato jo segrejte skoraj do vretje in še vročo primešajte rikoti. Dobro premešajte. Kremo razdelite na dva dela. Eni polovici primešajte stopljeno belo čokolado, drugi pa mešanico z mlečno čokolado in kavo.

4 Na piškotno dno izmenjaje vlijte svetlo in temno kremo in vse skupaj malce premešajte z vilicami. Torto nato za 4 ure postavite v hladilnik. Nato odstranite obod modla in stranice torte okrasite s kavnimi zrni.

Liza - 05/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 05/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.