Slastna solata z granatnim jabolkom, ki vas bo tudi fino nasitila

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 stroka česna
  • 200 g dolgozrnatega riža
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 ml zelenjavne juhe
  • 2 mladi čebuli
  • 1 čili
  • 1–2 granatni jabolki
  • 12 češnjevih paradižnikov (rumenih)
  • ščepec origana
  • sol
  • limonin sok

Priprava

Česen olupite in ga zrežite na rezine. Riž oplaknite pod tekočo vodo in ga odcedite.

V kozici z debelejšim dnom segrejte olje in na njem popecite česen. Dodajte riž in ga prav tako malo popražite. Nato prilijte juho, vse skupaj zavrite in riž v pokriti posodi na nizki temperaturi kuhajte do mehkega.

Očistite mlado čebulo in čili ter oboje drobno sesekljajte. Granatno jabolko prerežite in z žličko odstranite semena. Češnjeve paradižnike operite in jih prepolovite.

V skledo denite skuhan riž, dodajte mlado čebulo, čili, semena granatnega jabolka, paradižnike in origano. Solato začinite s soljo in jo nakapajte z limoninim sokom ter jo lahno premešajte. Postrezite hladno.

Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - OKTOBER 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.