Drobna zrnca z veliko okusa...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 čebulo
  • 240 g govedine
  • 100 g ostrigarjev
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 200 ml rdečega vina
  • 300 g riža za rižote
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 1 l goveje juhe
  • 100 g masla
  • 70 g parmezana + za okrasitev
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava:

1 Na olju popražite drobno sesekljano čebulo, dodajte kocke mesa in gob ter vse skupaj pražite približno 5 minut. Začinite s soljo in poprom, prilijte vino in ga pokuhajte.

2 Nato primešajte riž in paradižnike ter prilijte toliko juhe, da bodo sestavine tik pod gladino. Tekočino pokuhajte med mešanjem.

3 Šele nato dodajte novo zajemalko vroče juhe, novo pa dodajte šele, ko se prejšnja tekočina popolnoma pokuha. Ponavljajte, dokler se riž ne skuha. Začinite s soljo in poprom.

4 Skuhani rižoti primešajte maslo, nastrgan sir in peteršilj. Postrezite s parmezanovimi ostružki in sesekljanim peteršiljem.

Liza - 14/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 14/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.