Spogledovanje s pomladjo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 30 g čebule
  • 50 ml olivnega olja
  • 300 g rižote
  • 180 ml suhega belega vina
  • 750 ml juhe
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 80 g regratovih listov
  • 1 strok česna
  • sol
  • 50 g masla
  • 40 g nastrganega parmezana

Priprava:

1 Olupljeno čebulo sesekljajte in jo popražite v segretem olju. Nato dodajte riž in ga med mešanjem pražite približno 2 minuti. Nato prilijte vino in ga pokuhajte do konca, medtem zavrite juho.

2 Rižu dodajajte po 1 zajemalko juhe, novo pa dodajte šele takrat, ko se prejšnja pokuha. Postopek ponavljajte približno 20 minut, dokler se riž ne zmehča. V drugi ponvi segrejte olje in na njem na hitro podušite sesekljane paradižnike, liste regrata in česen. Solite in odstavite.

3 Rižoti primešajte maslo in nato še parmezan s paradižniki in regratom. Premešajte in takoj postrezite.

Liza - 10/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.