Odličen presni recept s pesinimi špageti in orehovim pestom in brokolijem

Za 2 osebi potrebujete

za brokoli:

  • 10 brstičev brokolija
  • 3 žlice olja
  • 3 žlice omake tamarind

za špagete:

  • 1 žlico soka nastrgane rdeče pese
  • 4 bučke
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1 žličko morske soli

za pesto:

  • 1 skodelico orehov
  • 2 pesti bazilike
  • 1 žličko morske soli
  • 1/2 skodelice olivnega olja
  • 1 žličko limonovega soka

Pripravila

Brokoli dajte v skledo in mu primešajte mešanico olja in omake tamarind. Marinirajte ga približno 1 uro.

Sok rdeče pese dajte v skledo. Bučke s strgalnikom za zelenjavo najprej zrežite na tanke rezine in te nato na dolge špagete. Stresite jih v skledo s pesinim sokom, dodajte olje in sol in vse skupaj dobro premešajte.

Pretlačite sestavine za pesto in jih primešajte špagetom. Malce pesta prihranite za končno okrasitev. Brokoli in špagete porazdelite po krožnikih in jed okrasite s preostankom pesta.

Čas priprave: približno 20 minut + mariniranje 60 minut

Na osebo približno 850 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 72 g, ogljikovi hidrati: 27 g

Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Članek je objavljen v reviji
Čarovnija okusa - AVGUST 2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.