Solata za kosilo!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • olivno olje
  • 200 g testenin
  • 200 g rukole
  • 100 g češnjevih paradižnikov 
  • 2 mladi čebuli

Za polivko:

  • 4 žlice zrnate gorčice
  • 1 strok česna
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici kisa
  • sol, sveže mleti črni poper

In še:

  • 40 g parmezana

Priprava:

1 Oplaknite meso in ga osušite. Začinite ga s soljo in poprom ter ga nakapajte z oljem. Položite ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki ga natrgajte na koščke.

2 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju naj se odcedijo.

3 Očistite rukolo, paradižnike in mlado čebulo in vse skupaj zrežite na koščke.

4 Zmešajte gorčico, drobno sesekljan česen, olje, kis, sol in poper. Polivko zmešajte z zelenjavo, mesom in testeninami. Solato razporedite po krožnikih in po njej nastrgajte parmezan.

Liza - 21/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.